De herfst, bij uitstek de periode om er lekker op uit te trekken in de natuur.
Waar kan dit nou beter dan in het buitengebied van Oosterhout? Want heb je er enig idee van hoe veelzijdig dit gebied is?

Laat je verrassen door kronkelige bospaden, bruggetjes over het water en ruïnes verscholen in het groen.

 

1. Veelzijdige bossen - Van voormalig heidegebied tot uitgestrekte bossen

De twee grootste bosgebieden, grenzend aan Oosterhout, zijn de Vrachelse Heide en de Boswachterij Dorst.

Op de Vrachelse Heide (de naam zegt het al) vind je de resten van het voormalige heide- en stuifzandgebied dat het ooit was. Daarnaast is er veel grove den aangeplant en bestaat het gebied tegenwoordig voornamelijk uit naaldbomen. Met een grootte van ongeveer 149 ha is het hier prima recreëren. Heb je er een heerlijke wandeling op zitten? Kom dan ontspannen tot rust in één van de aangrenzende horecagelegenheden, zoals Woods, het Houtse Meer of Pannenkoekenhuis Koeckers.

Parkeren: bij één van de horecagelegenheden.

Het bos van Dorst, maar liefst 1000 hectare groot, is een zeer geliefde plek voor veel natuurliefhebbers. Vooral het gedeelte rondom het voormalige Surae is een prachtige plek waar het heerlijk wandelen rond het water is. Even verderop vind je speelbos De Heksenberg, dus ook met kids is het hier prima toeven! Wees welkom voor een kop warme chocomel bij o.a. BEUM, Bos & Co en de Hannebroeck

Parkeren: bij één van de horecagelegenheden.

2. Wirwar van vijvers en waterpartijen - Ontdek parken en tuinen

Het Floraliapark is een tuin met een verhaal, waar je mensen ontmoet met een verhaal en waar je je eigen verhaal kunt creëren. Kom sfeer proeven en geef je over aan alles wat je ziet, hoort en ruikt.

Parkeren: Beneluxweg 63.

Het Lukwelpark, net buiten het centrum gelegen, doet dienst als waterberging. Het gebied is ingericht met als doel de capaciteit om water te kunnen bergen te vergroten en de waterkwaliteit te verbeteren. Er zijn vijverpartijen gegraven, duikers en riolen met elkaar verbonden, straatwerk en een brugverbinding aangelegd en parkbankjes geplaatst. Het park is ingezaaid en verfraaid met bomen en beplanting. Hier kun je perfect chillen, wandelen en genieten van de natuur.

Parkeren: Bouwlingstraat 83.

3. Bruggetjes en ruïnes - Verscholen in het mooie groen

Ken jij het Waterpark Slotbosse Toren al? Een ontzettend mooie plek voor een leuke wandeling. Ontdek de wiebelbrug en andere leuke bruggetjes over het water. Ben je met kinderen? Doe dan beslist de speurtocht van de Buitenbeentjes!

Parkeren: parkeerterrein aan de Kasteeldreef.

Verscholen in het groen rondom het Waterpark Slotbosse Toren, staat één van de oudste ruïnes van Noord-Brabant, de Slotbosse Toren. Eens was het een stevige hoektoren van een groot kasteel, het Huis ten Strijen. De bouw van het kasteel is al meer dan 7 eeuwen geleden begonnen. Een belangrijke edelman, Willem van Duvenvoorde, heeft het kasteel tot één van de grootste en sterkste van Europa gemaakt in de 14e eeuw. Indrukwekkend om eens van dichtbij te bekijken!

Parkeren: parkeerterrein aan de Kasteeldreef.