Het ideale startpunt van jouw route

Brabantse Natuurpoorten en Baroniepoorten zijn de startpunten voor fiets- of wandelroutes door de mooie natuur van Brabant.

Natuur- en Baroniepoorten liggen aan prachtige natuurgebieden, er is altijd een horecapunt, voldoende parkeergelegenheid en meer informatie verkrijgbaar over de routes en de omgeving. Deze Natuur- en Baroniepoorten vind je uiteraard ook in de omgeving van Oosterhout. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen! 

Baroniepoorten

Baroniepoorten zijn te herkennen aan de paal met de rode markering met Baroniepoort.

Baroniepoorten bevinden zich ook aan de randen van waardevolle natuurgebieden of bijzondere cultuurhistorische plekken in De Baronie.

Hier kun je de auto parkeren en gebruik maken van de horecavoorziening. Iedere poort heeft zijn eigen thema en eigen legende. Alle poorten samen vertellen het verhaal van deze streek.

Oosterhout kent 3 locaties met een Baroniepoort.

Baroniepoort Sint Catharinadal

Naast het klooster van de zusters Norbertinessen, is er op het terrein van het Catharinadal ook een kloosterwinkel en wijnhuis te vinden.

Logisch dus dat op deze bruisende plek een Baroniepoort te vinden is.

Ga naar Sint Catharinadal

Baroniepoort Koeckers

Deze avontuurlijke Baroniepoort is de pleisterplaats voor fietsers, mountainbikers, wandelaars en gezinnen met kinderen (of opa’s en oma’s). Het ligt vlakbij het bosgebied De Vrachelse Heide. Er zijn ruime parkeervoorzieningen en een avontuurlijke speeltuin.

Hier bevindt zich de oorsprong van de legende van de LegendejagersHet mirakel van Oelbert

Ga naar de Koeckers