Zuivelboerderij de Driehoek

Meer informatie

Meer informatie
De lekkerste herstkaas van Zuivelboederij de Driehoek

Deze zuivelboerderij bevindt zich op een heel speciale plek; het kloosterterrein van de Sint Paulusabdij. Deze abdij is onderdeel van De Heilige Driehoek.

Voorheen werd de kloostergrond en boerderij van de Benedictijnen paters gepacht. Sinds 2005 woont er een andere geloofsgemeenschap op het klooster; De Chemin Neuf. Maar gelukkig kon het mooie bedrijf op deze prachtige locatie worden voortgezet.

Een tijd later gaf de nieuwe generatie van de familie Wismans aan dat ze graag wilden gaan kaasmaken en deze ambacht tot hun vak wilden maken. 

Het resultaat is een prachtig boerenbedrijf, kaasmakerij en boederijwinkel. Er worden rondleidingen en kinderfeestjes gegeven en je kunt er natuurlijk terecht voor de lekkerste kaas.

De meest bijzonder kaas is toch w…

Deze zuivelboerderij bevindt zich op een heel speciale plek; het kloosterterrein van de Sint Paulusabdij. Deze abdij is onderdeel van De Heilige Driehoek.

Voorheen werd de kloostergrond en boerderij van de Benedictijnen paters gepacht. Sinds 2005 woont er een andere geloofsgemeenschap op het klooster; De Chemin Neuf. Maar gelukkig kon het mooie bedrijf op deze prachtige locatie worden voortgezet.

Een tijd later gaf de nieuwe generatie van de familie Wismans aan dat ze graag wilden gaan kaasmaken en deze ambacht tot hun vak wilden maken. 

Het resultaat is een prachtig boerenbedrijf, kaasmakerij en boederijwinkel. Er worden rondleidingen en kinderfeestjes gegeven en je kunt er natuurlijk terecht voor de lekkerste kaas.

De meest bijzonder kaas is toch wel de Rood Flora kaas: Benedictus. Deze wordt op authentieke wijze gerijpt in de kelders van de Sint Paulus abdij. Het klimaat en vochtigheid in deze kelders geeft de ideale omstandigheden om de roodfloracultuur op de korst van de kaas te laten ontwikkelen. De Benedictus is de enige roodflora kaas in Nederland die op deze manier gerijpt wordt en een natuurlijke eetbare korst heeft. De roodflora geeft de kaas een geheel eigen smaak, geur en (rode) kleur. Het is door zijn romige textuur en pikante smaak een kaasje wat je niet wil missen op de kaasplank! Kom het zelf maar eens proeven.

Neem alvast een kijkje

Locatie