Bekijk hieronder alvast de route van de gemeente Oosterhout

 

1. Loonbedrijf van Ginneken - Expert in loonwerk, grondwerk en mestdistributie

Voor alles wat te maken heeft met loonwerk, grondwerk of mestdistributie ben je bij de gebroeders van Ginneken aan het juiste adres. Maar wist jij dat zij er ook voor zorgen dat het 's winters niet al te glad is op de weg?

Adres: Statendamweg 105 in Oosterhout

2. Melkveebedrijf Moerenhout - Van koe naar melk

Hoe gaat het er aan toe bij een melkveebedrijf? Wanneer en hoe worden al die koeien gemolken en wat gebeurt er daarna met al die melk?

Adres: Hultenkant 14 in Den Hout

3. Melkveebedrijf familie Flipsen - Van kalfdrinkautomaat tot melkrobot

Bij deze melkveehouderij hebben ze wel 100 koeien en bijna net zo veel jonge kalfjes en grotere kalveren. Hier worden de koeien gemolken met een melkrobot, dat gaat 24 uur per dag door! De grotere kalveren drinken zelf bij de kalfdrinkautomaat. Op deze boerderij is het mogelijk om een kinderfeestje te vieren!

Adres: Eindsepad 22 in Den Hout

4. Zorgboerderij Levensvreugde - Dagelijkse zorg op het platteland

Bij deze zorgboerderij van de familie van der Schriek wordt tijdens de dagbesteding aandacht besteed aan alles wat de boerderij te bieden heeft. Een kalfje dat wordt geboren, de bloesem aan de fruitbomen. Kortom hier kun je alle seizoenen beleven en ervaren.

Adres: Stelvenseweg 4 in Den Hout

5. Bloemkwekerij van Zon - Specialist in siergrassen

Bij de kwekerij van de familie van Zon houden ze zich bezig met het kweken van zomerbloemen. Alle zomerbloemen gaan daarna naar de bloemenveiling Flora Holland. Van juli tot aan kerst is het speciliasme het kweken van siergrassen voor de handel.

Adres: Heistraat 15 in Oosteind

6. Aardbeienkwekerij Loonen - Van plant tot vrucht

Wie houdt er nu niet van heerlijk roomijs met verse aardbeien? Maar hoe worden deze zomerkoninkjes nu eigenlijk geteeld? Je ontdekt het hier in Oosteind!

Adres: Provincialeweg 33 in Oosteind

7. Melkveebedrijf Claassen - Tussen de koeien

Wederom een melkveebedrijf, dit keer het bedrijf van de familie Claassen. Zij laten je graag zien hoe het er op hun boerenerf aan toe gaat.

Adres: Provincialeweg 134 in Oosteind

8. Lovely Living - Pluktuin: Pluk je geluk!

Naast het melkveebedrijf heeft de familie van den Heijkant op deze prachtige plek een pluktuin gerealiseerd. De tuin van “Pluk je Geluk” staat in de zomermaanden vol met allerlei soorten bloemen, zoals: Dahlia’s, Lelies, Snijbloemen, Astilbe, Hortensia’s, Delphiniums, Vlinderbloemen, Korenbloemen en ook diverse grassen.. Het plukken kan uitsluitend in de zomermaanden juli en augustus op vrijdag en zaterdag. De winkel van Lovely Living is geopend op afspraak.

Adres: Rijsdijk 31 in Oosteind

9. Hoeve d'Oorde - Gezinsbedrijf met passie voor de melkveehouderij

Precies tussen Raamsdonk en Oosteind in de Willemspolder, waar het prachtig fietsen is, kom je langs Hoeve d'Oorde, een melkveebedrijf. Wil je weten hoe ze hier te werk gaan? Scan dan de QR code!

Adres: Dongeweg 2 in Raamsdonk

10. Varkenshouderij Vijfhuizen - Ontdek de wereld van de vleesvarkens

Wil je weten hoe het eraan toe gaat bij de varkenshouderij van Guus van de Burgwal en David van Leijsen? Scan de QR code en kom erachter!

Adres: Ter Horst 8 in Oosteind