De Lente is begonnen in Nederland. En dat zie en voel je in de binnenstad van Oosterhout. Van 25 maart tot en met 22 april wordt de binnenstad omgetoverd tot een plek waar de lente je tegemoet komt.


Wat staat er te gebeuren?

Deze koopzondag kunnen alle bezoekers genieten van een levend straattheater. De acts vullen de winkel…

De Lente is begonnen in Nederland. En dat zie en voel je in de binnenstad van Oosterhout. Van 25 maart tot en met 22 april wordt de binnenstad omgetoverd tot een plek waar de lente je tegemoet komt.


Wat staat er te gebeuren?

Deze koopzondag kunnen alle bezoekers genieten van een levend straattheater. De acts vullen de winkelstraten en -pleinen van Oosterhout. Bezoekers worden, soms met een vleugje nostalgie, getrakteerd op prachtige steltenlopers, mobiele en interactieve (muzikale) acts en natuurlijk wordt ook aan de kinderen gedacht. Schminken, glittertattoos of een mooie bloemenballon mee naar huis? Het kan niet op. ‘Mooie Keetje’ is ook nog te zien op een wel heel bijzondere manier. De mobiele acts wisselen in verschillende sets van locatie zodat de gehele binnenstad in lentesfeer wordt gehuld. En…misschien ben jij wel één van de gelukkigen die vandaag gratis shopt omdat de Mystery Shopper jouw aankoop afrekent. Dat is ook het fijne van Oosterhout! 

Fotowedstrijd: wie maakt de mooiste Lentekriebels foto? 

Ondernemers stellen te gekke prijzen beschikbaar. Kom jij tijdens Lentekriebels naar de binnenstad? Maak dan je allermooiste foto, plaats deze op jouw social media, tag @fijnoosterhout en gebruik de hashtags #fijnoosterhout #lentekriebels. Wie weet word jij dan één van de winnaars! De prijswinnaars worden eind maart en eind april bekend gemaakt. Zij mogen hun prijs op gaan halen bij de betreffende winkelier of horecazaak in de binnenstad.

Programma op zondagmiddag 26 maart 2023 - 13:00 en 17:00 uur

Meet & Greet met Bloemenkoningin en haar lente-elfjes
Met recht mag je haar een Bloemenkoningin noemen. Wat ziet ze er prachtig uit. Samen met haar lieve elfjes gaan ze op de foto met iedereen die dat wil. 

Fantasia Parade
De parade van het Rijk der Fantasieën: Fantasia. Deze droom van nimfen en elfen, bellen en bloemen, vreemde vogels en feeën, verrast je! Je tenen worden gekieteld, je oren gekriebeld, vanaf hoog en laag wordt er gedanst en gedraaid. Met je neus tussen de bloemen en de bellen tussen je vingers volg je deze kleurrijke muzen met hun muziek. Die op hoge stelten, springstelten en vanaf de grond hun sprookje spelen en zo je gedachten laten vliegen.

Het Speeldoosje ‘Mooie Keetje’
‘Er was eens een meisje dat de wereld ronddanste: van de grootste kastelen tot de mooiste parken, langs alle bloemen en op alle stenen, van de diepste bossen tot de binnenstad van Oosterhout. Haar rode laarsjes met gouden veters stapten en sprongen overal, dag en nacht danste ze door. Op een dag werd ze zó moe, dat ze voor eeuwig in slaap viel. Tenminste.. totdat de oude circusdirecteur een speeldoosje in elkaar timmerde: een magisch speeldoosje. Hij zette het meisje op het doosje, en wanneer de muziek begint te spelen…’ Kijk, ze danst! Het Speeldoosje is een verhalende dans act waarbij het sprookje tot leven komt. Al draaiend op een sokkel, als een poppetje in een muziekdoosje, ontwaakt Mooie Keetje en danst ze haar rokken nog ronder en blozende wangen nog roder. Voor even danst zij, zolang de klanken klinken uit het doosje, tot ze gaapt, zich uitrekt, en weer tevreden slaapt als een roosje.

Karikaturen tekenaar
Een bezoekje aan de binnenstad en wie weet heb jij als verrassing straks een unieke karikatuur van jezelf in huis! Meer dan 30 jaar ervaring. Uit ons eigen Oosterhout! Met rake lijnen weet Maarten alle zondagse gezichten op treffende manier neer te zetten. 

Schminken
Er staan weer schminkers klaar om alle kindergezichtjes in prachtige bloemen, vlinders of superhelden te schminken. 

Gave glitter lentetattoos 
Tulpjes, bijtjes, vlinders en natuurlijk heel veel glitters. De kinderen mogen uit de leukste lente designs kiezen.

Ballonnen vouwen
Een ballonnen artiest vouwt de mooiste bloemen van ballonnen voor de kinderen. En natuurlijk krijgen ze zo’n mooie bloem mee naar huis.

Mystery Shopper
Kom je vanmiddag deze Mystery Shopper tegen? Dan lacht de lente je tegemoet! Het kan zomaar zijn dat hij jouw aankoop in de winkel afrekent. Dat is nog eens leuk shoppen in de binnenstad van Oosterhout! 

Wanneer

  • Zondag 26 maart 2023 13.00 - 17.00 uur

Locatie