Voorstellingen Theater de Bussel

Contact

Adres:
Theater de Bussel
torenstraat 8 8
4901EJ Oosterhout
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

In maart zijn er veel nieuwe voorstellingen in Theater de Bussel, zoals Paul de Leeuw in ''60? We zien wel''. Ook is er een leuke jeugdvoorstelling van het Oosterhouts Zoldertejater, namelijk de meid van twee dames. De film ''De Acht bergen'' draait ook weer in de bioscoop van Theater de Bussel.

Paul de Leeuw: 60? We zien wel                                                                            In deze voorstelling overziet hij zijn leven en zingt hij niet alleen oude lied…

In maart zijn er veel nieuwe voorstellingen in Theater de Bussel, zoals Paul de Leeuw in ''60? We zien wel''. Ook is er een leuke jeugdvoorstelling van het Oosterhouts Zoldertejater, namelijk de meid van twee dames. De film ''De Acht bergen'' draait ook weer in de bioscoop van Theater de Bussel.

Paul de Leeuw: 60? We zien wel                                                                            In deze voorstelling overziet hij zijn leven en zingt hij niet alleen oude liedjes die nu, jaren later, misschien een heel andere betekenis hebben, maar ook nummers die hij nog nooit eerder in het theater zong. Paul mijmert over zijn eerste-, grote- en ware liefde en maakt ouderwets lol met zijn publiek. Snelle improvisaties, plat vermaak en oprechte ontroering liggen op de loer in deze show die bijna elke avond anders is. Kortom, hij is terug in het theater waar hij totaal zichzelf is en volgens velen op zijn best.

Jeugdvoorstelling de meid van twee dames                                                      Hier is bedrog in het spel, stelt Brighella, de Venetiaanse herbergierster al in het begin van het stuk. En gelijk heeft ze. Truffaldino denkt dat ze twee dames tegelijk kan bedienen maar moet zich met listen en leugens uit allerlei situaties zien te redden. Frederigo doet of hij zijn doodgewaande zus Beatrice is. Clarino moet van zijn moeder Pantalone met deze Beatrice trouwen maar hij houdt van Silvia. Dit driftkopje eist met een pistool haar Clarino op. Later gaat Pantalone alsnog akkoord met een huwelijk. Een heerlijk blijspel gespeeld door de jeugd van Zoldertejater.

The African Mamas                                                                                                     In ‘Graceland the Concert’ laten The African Mamas jou het fantastische concert herbeleven waar Paul Simon ooit de aanstichter en dirigent van was. Paul Simon maakte het Graceland album in een tijd van politieke turbulentie en doorbrak daarmee de apartheidstaboe. Zo gaat ook ‘Graceland the Concert’ voorbij aan alle kritiek en commentaar, en is het vooral een muzikale belevenis. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Een sensatie die een groot publiek kennis heeft laten maken met de Soweto-sound en zo de geschiedenis herschreven heeft. Het wordt een onvergetelijke belevenis.

Familiespel                                                                                                                    Elisabeth en Nicolaas zijn na hun huwelijk, waarin twee kinderen kwamen, gescheiden. Nu hebben ze beiden een nieuwe partner en brengen de kerstdagen gezamenlijk door in het vakantiehuis dat ze nog samen bezitten. Ondanks de nieuwe relaties en het verlangen naar harmonie blijken Elisabeth en Nicolaas nog erg met elkaar verknoopt. Alle ingrediënten voor een weekend om je vingers bij af te likken. Familiespel is een heerlijke, gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin geschreven door Marijke Schermer (roman- en toneelschrijver), bekend van o.a. Liefde, als dat het is. De regie is in handen van Corien van der Zwaag i.s.m. Marijke Schermer.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 maart 2023

Locatie