Een gastvrouw die net iets harder loopt voor je, een verwonderende omgeving en eieren van eigen kippen bij het ontbijt. Wanneer je een nachtje of weekend in Oosterhout bent, is het fijn als je verblijf iets extra’s toevoegt. Daarom selecteerden wij acht bed & breakfasts voor je die iets bijzonders bieden. Stuk voor stuk onontdekte pareltjes in of nabij Oosterhout. Verscholen in de stad, tussen de koeien of aan de bosrand. Bekijk de opties hieronder en maak je eigen keuze. Prettig verblijf!  

 

1. Villa BBB

Midden in het historische stadshart vind je deze B&B. Een ruim opgezette villa met zes themasuites. In de backpacksuite waan je je in Afrika, kies je voor de romantische Beautiful suite dan wacht je een brocante sfeer en in de Bank suite zit de badkamer verstopt achter een authentieke kluisdeur. Sommige suites hebben een woonkamer en keuken. Ontbijten kan in pyjama in je eigen suite.

2. Bed & Breakfast Merelhof

Een gedichtje op je hoofdkussen, de gedekte ontbijttafel met vintage Engels porselein en brood van de warme bakker. Echte gastvrijheid zit in de details. Maartje en Kjeld, de eigenaren van deze B&B, weten er alles van. Je verblijft hier in een voormalige dokterspraktijk in het centrum van Oosterhout. De privé cottage heeft openslaande deuren naar je eigen terras. En als het lekker weer is kan je zelfs een duik nemen in het zwembad van de eigenaren.  

3. B&B Zzzuite25

Zin in reuring, maar ook rust? Deze B&B bevindt zich in een monumentaal pand op een unieke centrumlocatie. Binnen is het stil en intiem. Stap je naar buiten, dan sta je in de levendige stad. Je loopt zo naar de winkels, restaurants en het theater. ’s Ochtends ontbijt je lekker op je eigen balkon met verse lokale producten. De authentieke elementen, moderne inrichting en ligging maken dit een bijzonder plekje.

4. B&B De Duiventoren

Een oude langgevelboerderij van begin 19e eeuw vormt het decor van deze B&B. Je slaapt waar vroeger de koeien op stal stonden. Met twee gastenkamers voor 2 tot 4 personen, een keukentje en een gezamenlijke tuin verblijf je kleinschalig. Eigenaren Guus en Maud runnen hier ook een kleine camping. Geniet van de landelijke omgeving, ga op bezoek bij de ezels en help mee bij het oogsten van de appels en peren.

5. B&B De Bunderkens

Aan de rand van boswachterij Dorst vind je de B&B van Inge en Christian. Er zijn twee gastenkamers op de bovenverdieping van hun woning. De badkamer is gedeeld, op de overloop staat een kast met spelletjes en in de voortuin een minibieb. Ontbijten doe je gezellig in de woonkamer van de eigenaren op de begane grond. Verblijf je hier, dan trek je eropuit. Want wandel- en fietsroutes liggen om de hoek, net als meerdere golfbanen.

6. B&B ut Hoeveneind

Een knisperend haardvuurtje, mountainbiketracks voor de deur en roodborstjes op het terras. Deze B&B is een eigen huisje met alles erop en eraan, gelegen aan de bosrand. Geschikt voor 2+2 personen en je hond mag ook gezellig mee. Eigenaars Marco en Bianca knapten het vooroorlogse huisje op tot een modern en warm gastenverblijf. Als je wilt, dan zetten ze een lekker ontbijt voor je in de koelkast.  

7. Gastenverblijf Houtse Pad

Tussen velden vol wilde bloemen, slootjes en weilanden met koeien vind je dit  gastenverblijf. Eigenaren Rob en Frans bouwden een voormalige brandweerpost om en creëerden zo dit verborgen pareltje. Met een eigen keukentje, een woonkamer en slaapkamer biedt het alles wat je nodig hebt voor twee personen. Als je een verzorgd ontbijt wilt, dan kan dat op verzoek. Neem plaats op je eigen terras, kijk uit over de velden en geniet van de heerlijke rust.

8. B&B Houtse Heuvel

Een snoezig wit huisje, omgeven door lei-platanen en een weelderige rozentuin. Vroeger was het een stal, nu een cottage met knappe inrichting. De bedden zijn fijn en de stoelen zitten goed, net als je thuis zou willen. Je ontbijt kies je zelf. Worden het croissants, pain au chocolat of toch het zelfgemaakte brood? Op je eigen terras onder de kersenboom waan je je op het Franse platteland.

In welke B&B zie jij jezelf wegdromen? Naast stijlvolle bed and breakfasts zijn er in Oosterhout ook genoeg andere type accommodaties. Benieuwd? Kijk hier voor het complete overnachtingsaanbod.

Slaap lekker alvast!